German heavy Infantery cannon SIG 33 - PAPERMODEL


SIG 33 (schwere Infanterie Geschütz 33)

Vedle lehkých polních děl ráže 7,5 cm tvořila děla 15 cm sIG 33 základ dělostřelectva pěších pluků. Do zavedení 120 cm minometů do německé armády byla tato děla používána jako těžký minomet díky velkému odměru a nízké úsťové rychlosti. SIG 33 používal taktéž kumulativní náboje identické s náboji do těžké houfnice 15 cm sFH 18 A určené pro boj s tanky.
Němci během války s Polskem a ve Francii zjistili, že žádná z armád nepoužívá dělo podobné konstrukce, což jim dávalo velkou palebnou převahu nad nepřátelskými jednotkami, pokud nebylo používáno těžké divizní dělostřelectvo.
Část sIG 33 byla namontována na pancéřovaný podvozek a vznikla tak samohybné dělo (viz horní obrázek). Prvním takovým dělem bylo 15 cm sIG 33 auf Gw PzKpfw I Ausf. B na podvozku lehkého tanku Pz I. Celkem bylo vyrobeno 38 kusů tohoto samohybného děla. Práce na dalších typech se rozjely po útoku na SSSR.
Do výzbroje se dostaly dva typy - 15 cm sIG auf PzKpfw II Sturmpanzer II na podvozku tanku Pz II a 15 cm sIG auf PzKpfw 38 (t)Ausf H a M Bison na podvozku čs. tanku LT-38. Děla Bison byla s úspěchem používána do konce války.

ENGLISH

OBRÁZKY


 

Penulis : germia ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel German heavy Infantery cannon SIG 33 - PAPERMODEL ini dipublish oleh germia pada hari středa 11. července 2012. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 0 komentar: di postingan German heavy Infantery cannon SIG 33 - PAPERMODEL
 

0 komentářů:

Okomentovat