Czechoslovakian tank ČKD - Pzkpfw 38(t) - PAPERMODEL



Lehký tank ČKD - Panzerkampfwagen 38(t)


Tank ČKD vzor 38 byl původně navržen jako náhrada tanku Lt. 35 ve 30. letech. Při okupaci byla továrna Českomoravská Kolben-Daněk, tedy ČKD, převzata Němci, kteří přiřadili tomuto tanku název Pzkpfw. 38(t), kde písmeno „t“ znamená tsechisch (překlad: český). Také se zde vyráběl stíhač tanků Jagdpanzer 38 zvaný Hetzer.
            Motor se nachází vzadu a pancéřování je nýtované. Tank je schopen nést až 90 nábojů pro 37 mm dělo a 2550 nábojů pro kulomety ZB-51 (= MG-37). Pancéřování se pohybovalo od 15 do 25 mm, u pozdější verze E dosáhlo až 50 mm.
            Tento tank se vyráběl jen v průběhu války a z továrny ČKD, přejmenované tehdy na BMM (Böhmisch-Mährische Maschinenfabrik AG), za tu dobu vzešlo 1414 jeho exemplářů. Byl používán hlavně Němci, ale i Slováky, Rumuny, Bulhary, Maďary a Švédy.









Penulis : germia ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel Czechoslovakian tank ČKD - Pzkpfw 38(t) - PAPERMODEL ini dipublish oleh germia pada hari středa 11. července 2012. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 0 komentar: di postingan Czechoslovakian tank ČKD - Pzkpfw 38(t) - PAPERMODEL
 

0 komentářů:

Okomentovat