U. S. tank Sherman M4A3E2 Jumbo - PAPERMODEL






Sherman M4A3E2 Jumbo


M4 Sherman byl hlavní americký střední tank ve druhé světové válce a krátce po ní. Pojmenován byl po americkém generálu Shermanovi. Byl vyráběn v obrovských počtech, což bylo velice žádoucí, neboť jeho parametry nebyly nijak oslnivé. Největšími slabinami prvních Shermanů M4 byly nepříliš výkonný kanón, poddimenzovaný pancíř a nesporně také zážehový motor. Benzín, který byl pro jeho pohon vezen v nádržích, často po zásahu tanku okamžitě explodoval. Díky tomu byl Sherman tak trochu posměšně nazýván „Ronson“, podle známé značky benzínových zapalovačů.  
U dalších verzí těchto tanků se konstruktéři pokusili vylepšit jejich špatné vlastnosti. Vzniklo mnoho vylepšených verzí, například těžce pancéřovaný M4A3E2 Jumbo (viz model). Na konci války se do bojů dostala také verze M4A3E8, která měla úplně nový podvozek, „velkou“ věž T23 a kanón ráže 76 mm s úsťovou brzdou. Tato verze se zúčastnila ještě bojů v Korejské válce, kde však Shermany již jen doplňovaly moderní tanky M26 Pershing. Sherman se vyráběl také ve verzi Crocodile jakožto plamenometný tank. K tanku se také připevňovaly konstrukce k ničení minových polí.  Britská verze Sherman Firefly se začala vyrábět roku 1943 a byla určena speciálně proti těžkým německým tankům. Dostala se později i do výzbroje ČS armády.




VIDEO  - Sherman  vs. czech car "Skoda"









Penulis : germia ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel U. S. tank Sherman M4A3E2 Jumbo - PAPERMODEL ini dipublish oleh germia pada hari středa 11. července 2012. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 0 komentar: di postingan U. S. tank Sherman M4A3E2 Jumbo - PAPERMODEL
 

0 komentářů:

Okomentovat