MBT M1 Abrams - PAPERMODEL


MBT (Main Battle Tank) Abrams je hlavním tankem jednotek americké armády. Byl pojmenován po generálu Creightonu Abramsovi a byl uveden do služby v roce 1980. Vývoj zaznamenal již tři verze tohoto tanku: M1 (1980) M1A1 (1990) a nejnovější M1A2. M1 Abrams je v nynější době jedním z nejvyspělejších tanků vůbec.

V konstrukci je kladen důraz na ochranu posádky, vysokou přesnost střelby a pohyblivost. Pancéřování tvoří keramické a ocelové bloky spojené polyuretanovou pěnou, na kritických místech je pancéřování zesíleno ještě o pláty ochuzeného uranu. Výzbroj tvoří hlavně 120 mm kanón M256 s hladkým vývrtem hlavně o dostřelu až 2,5 km, který je doplněn o hlavní a postranní kulomety a dýmové granáty. Tank je konstruován v mottu „One shot-one kill“ – neboli „jeden výstřel – jedno zabití“. Tank má tedy velice vyspělý naváděcí a zaměřovací systém, do kterého můžeme počítat systémy nočního vidění a laserového navádění, dále je pak vybaven systémem „elektronického bojiště“, systémem určování geografické pozice, systém řízení spotřeby a úspory paliva, systém pro brodění, přetlakový systém NBC a další systémy, které tento tank oprávněně řadí mezi tanky 21. Století.

Tento tank byl nasazen v Perském zálivu při operaci Desert Shield.

Special thanks: http://www.military.cz/usa/armour/tanks/m1_abrams/M1-Abrams.htm 


OBRÁZKY

ENGLISH







































Penulis : germia ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel MBT M1 Abrams - PAPERMODEL ini dipublish oleh germia pada hari čtvrtek 12. července 2012. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 0 komentar: di postingan MBT M1 Abrams - PAPERMODEL
 

0 komentářů:

Okomentovat