MBT Challenger tank - FV 4034 - PAPERMODEL

MBT Challenger (2)

Tank MBT Challenger (Main Battle Tank) je vyráběn firmou Alvis vickers Ltd a je využíván vojsky Ománu a Británie. Byl vybrán jako nejlepší z tanků Leopard A4 (Německo), M1 Abrams (USA) a Leclerc (Francie). Zaveden do výzbroje byl v roce 1991 a od té doby byl nasazen v Iráku, Bosně a Kosovu.
Osádku tanku tvoří 4 muži – velitel, řidič, střelec, nabíječ. Korba i věž jsou tvořeny speciálním pancířem Chobham II (nebo také Dorchester). Tank je poháněn 12 válcovým dieselovým motorem s výkonem 12 000 koňských sil. Převodovka je tvořena 6 stupni pro pohyb vpřed a 2 pro pohyb vzad. Pohyb je zajišťován 6 pojezdovými koly s hydropneumatickým zavěšením + 2 koly vpředu a vzadu, pohyb věže zase několika elektromotory. Tank je vybaven nejnovějšími výdobytky techniky – citlivými senzory, termokamerou (umístění na kanónu), laserovým dálkoměrem, panoramatickým automatickým zaměřovačem, stabilizovaným GPS zaměřovačem, 8 periskopy a pasivní přístroj pro noční vidění. Lze dovybavit radlicí a přídavnými palivovými nádržemi.
Výzbroj tvoří hlavně 120mm kanón L30 s ejektorem spalin tepelnou izolací. Sekundární výzbroj pak zajišťuje protiletadlový kulomet na věži a další kulomet, který je umístěn souběžně s hlavní kanónu. Na věží po stranách kanónu se dále nacházejí výstupy pro dýmové granáty. 5 na každé straně.
Služba těchto tanků je naplánována až do roku 2030.


Special thanks: http://www.military.cz/british/armour/challenger2/challenger2.htm



OBRÁZKY


ENGLISH











ANOTHER GOOD VIDEOS:








Penulis : germia ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel MBT Challenger tank - FV 4034 - PAPERMODEL ini dipublish oleh germia pada hari čtvrtek 12. července 2012. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 0 komentar: di postingan MBT Challenger tank - FV 4034 - PAPERMODEL
 

0 komentářů:

Okomentovat