BMD-1 - PAPERMODEL



BMD-1 (bojevaja maschina desantnaja) je pancéřované obojživelné vozidlo, určené pro přepravu výsadkářů a jejich palebnou podporu. Tento lehký stroj se začal vyrábět v roce 1970 a je schopen být spuštěn padákem. Je vybaven gyrokompasem, zařízením pro ochranu proti zbraním hromadného ničení, zadýmovacím zařízením a hasícím systémem. Toto výsadkové vozidlo je vybaveno zbraněmi lépe, než lecjaký bojový tank. Hlavní zbraň tvoří jednomístná bojová věž s nízkotlakým 73mm kanónem, vpředu je vozidlo vybaveno dvěma kulomety PKT ráže 73 mm. Další výzbroj tvoří protitankové řízené rakety MALJUTKA 9M14M (AT3 SAGGER). Odpalovací zařízení pro tyto rakety se nachází nad kanónem a každý stroj veze 3 kusy munice.Vozidlo je schopno uvézt 6 výsadkářů + 3 jako posádku (viz obrázek). Podvozek tvoří 5 pojezdových, 4 napínací a 2 vodící kola. Vozidlo je dále vybaveno například hydraulickým zavěšením, díky němuž může měnit svou světlou výšku.
Celkem bylo vyrobeno 330 kusů na každou výsadkovou divizi + 3 velitelské stroje. Postupně modernizací tohoto stroje vznikali BMD-2, BMD-3 a BMD-4.



ENGLISH






OBRÁZKY




Penulis : germia ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel BMD-1 - PAPERMODEL ini dipublish oleh germia pada hari čtvrtek 12. července 2012. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 0 komentar: di postingan BMD-1 - PAPERMODEL
 

0 komentářů:

Okomentovat